Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλειστά σχολεία και προβλήματα από τον χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα στους οδηγούς, αλλά και κλειστά σχολεία εξαιτίας της χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας

xionia800_250114

Τσουχτερό κρύο και χιόνια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που επικρατεί για άλλη μία ημερα, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω του παγετού, κλειστά είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας και στον δήμο Πρεσπών.

Επίσης, στο δήμο Αμυνταίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός των παιδικών σταθμών, ξεκίνησαν τα μαθήματα στις 9 το πρωί.Ο υδράργυρος στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά έχει πέσει στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός επικρατεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Χιονόνερο πέφτει στον Πολύγυρο, με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, με ασθενή βροχή.

Η εικόνα στα χιονοδρομικά κέντρα

Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες από τον Αγιο Αθανάσιο και την Κερασιά. Ανοιχτό είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα και η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται, επίσης, χωρίς αλυσίδες. Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται χωρίς αλυσίδες. Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά των Σερρών.

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για όσους θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν Πέλλας, Σέλι Ημαθίας, Τρία- Πέντε Πηγάδια Νάουσας και Βασιλίτσας Γρεβενών.

Επιπλέον, στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών- Σαμαρίνας, από το 13ο χλμ έως το 54ο χλμ, Γρεβενών- Περιβολίου, από το 13ο χλμ έως το 43ο χλμ, Γρεβενών- Μετσόβου, από το 12ο χλμ έως το 40ο χλμ και εντός των οικισμών του ορεινού όγκου του νομού.

Στην Καστοριά, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς- Φλώρινας ,μέσω Βιτσίου, από το 14ο χλμ έως το 28ο χλμ, Καστοριάς- Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 25ο χλμ έως το 55ο χλμ και Καστοριάς- Αμυνταίου, μέσω Κλεισούρας, από το 20ο χλμ έως το 28ο χλμ.

Στη Φλώρινα, μετ” εμποδίων γίνεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 1ο χλμ έως το 30ο χλμ, στην εθνική οδό Φλώρινας- Κρυσταλλοπηγής, από το 1ο χλμ έως το 52ο χλμ, στην παλιά εθνική οδό Φλώρινας- Εδεσσας, μέσω Κέλλης, από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ και σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης της Φλώρινας.
Στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται μόνο στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By