Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κλειστά τα χαρτιά της Λαγκάρντ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Σαμαρά- Λαγκάρντ.

Greek-Debt-Crisis

Επί 45 λεπτά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συζήτησαν χθες οι δυο τους, απουσία συνεργατών. Βγαίνοντας ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Η κ.Λαγκάρντ όμως  κρατά κλειστά τα χαρτιά του ΔΝΤ, αν και μίλησε με θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο κούρεμα χρέους, αλλά διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από την Ελλάδα. 

«Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης διέρρευσε ότι «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», ότι «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», αλλά και ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By