Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Αναστασιάδη – Μπαρόζο – Ρομπάϊ την Παρασκευή

Στο επίκεντρο η επίλυση του Κυπριακού

baroso1

Kοινή συνάντηση με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Βασικό θέμα συζήτησης στην τριμερή αυτή συνάντηση θα είναι η αναβάθμιση της παρουσίας της ΕΕ στη διαδικασία της επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Όπως επισήμαναν διπλωματικές πηγές της Κύπρου, από κυπριακής πλευράς στόχος είναι να οριστεί ένα πρόσωπο «σοβαρό και ορατό» που θα μπορεί να συμβάλει τη διαδικασία και θα βοηθά στην παρακολούθηση της τήρησης του κοινοτικού κεκτημένου.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, στην οποία τα θέματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι εκείνα της οικονομίας. Θα προετοιμαστεί και η επίσκεψη του κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου στις 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσει από κοινού με το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων, μετά από σχετική πρόσκληση του κ. Μπαρόζο που έγινε δεκτή από τη Λευκωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By