Gransnet: Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών

Το νέο κοινωνικό δίκτυο χρηματοδοτήθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Nominet Trust, που επιχορηγεί τεχνολογικές δράσεις με κοινωνικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η νέα ιστοσελίδα έχει προσλάβει 20 «τοπικούς διαχειριστές», όλοι τους άνω των 50 ετών.
Τα επίσημα στοιχεία της Μ. Βρετανίας δείχνουν ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους διαδίκτυο. Μάλιστα, το 40% αυτών είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.
To Gransnet θέλει να παρέχει διαδικτυακή υποστήριξη και συντροφιά και να δημιουργήσει ένα φόρουμ συζήτησης για όσα συμβαίνουν σε τοπικό επίπεδο.
Πιλοτικά, η εφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας, όπως το Μπλάκπουλ, το Εδιμβούργο, το Οξφορντσάιρ και το Ουόρθινγκ. Μαθήματα, εθελοντικές δράσεις και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνονται γνωστές στους ηλικιωμένους μέσω του Gransnet.
Ανάμεσα στους πρώτους γνωστούς στο ευρύ κοινό χρήστες του νέου site περιλαμβάνονται η συγγραφέας Κάθι Λετ, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Τζούντι Φίνεγκαν καθώς και ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ.