Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κοινό πόρισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για Παπακωνσταντίνου

Για τρία κακουργήματα παραπέμπουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κοινό πόρισμα, με το οποίο θα παραπέμπουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία κακουργήματα, αυτό της νόθευσης εγγράφου, της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας περί την υπηρεσία, θα υποβάλλουν αύριο Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκε το θέμα με ορισμένους βουλευτές να υποστηρίζουν πάντως, ότι θα πρέπει να καταθέσουν δικό τους πόρισμα και όχι κοινό με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα ωστόσο, με πληροφορίες το γεγονός ότι η «απόσχιση» της ΔΗΜΑΡ θα προκαλούσε εμπλοκή στο να υπάρξει πόρισμα της πλειοψηφίας που απαιτείται για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, «έκαμψε» τους αντιρρησίες βουλευτές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν απάντηση στο αίτημα τους να δοθεί παράταση στην υποβολή του πορίσματος της επιτροπής, «ώστε αυτό να αποτελέσει προϊόν πραγματικής διαβούλευσης και ουσιαστικής συνεκτίμησης του υλικού της δικογραφίας», όπως ανέφεραν και στο διάβημά τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Β. Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψε πάντως, την έκπληξή του για το γεγονός, δηλώνοντας στο «the paper» πως οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο παρά ένα της υποβολής του πορίσματος, δείχνει ότι είναι ανέτοιμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο το δικό του πόρισμα και με αυτό παραπέμπει τον πρώην υπουργό Οικονομικών για τέσσερα αδικήματα, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας περί την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της πλαστογραφίας, ενώ θα βάλουν στο κάδρο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας περί την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες και στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Τα δικά τους πορίσματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα βασίζονται και στις προτάσεις που είχαν καταθέσει για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, αναμένεται να καταθέσουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By