Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κολομβία: Δώδεκα οι νεκροί από την κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο

Συνολικά στην χώρα λειτουργούν 14.357 μεταλλεία και ορυχεία, εκ των οποίων το 56% δεν έχει εξασφαλίσει άδεια από της αρχές

colombia-mine

Στους 12 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ένα παράνομο χρυσωρυχείο στην Καούκα της Κολομβίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Colombiano. Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ 4 ακόμα ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να αγνοούνται. Η επιχείρηση αναζήτησης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο οι ομάδες διάσωσης πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθεί κάποιος ζωντανός.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε μόλις ένα μήνα αφότου 4 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη σε παράνομο ορυχείο χρυσού στο δυτικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με μια έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ορυχείων και Μεταλλείων, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 σημειώθηκαν 66 δυστυχήματα με 71 νεκρούς και 51 τραυματίες.

Συνολικά στην Κολομβία λειτουργούν 14.357 μεταλλεία και ορυχεία, εκ των οποίων το 56% δεν έχει εξασφαλίσει άδεια από της αρχές.

By