Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κομισιόν: Η Ευρώπη δεν άφησε τους Έλληνες στη μοίρα τους

«Χτύπημα στην πλάτη» από την Βίβιαν Ρέντινγκ εν όψει των ευρωεκλογών 

FRANCE-EU-PARLIAMENT-US-SECURITY-INTELLIGENCE

Το ζητούμενο των Ευρωεκλογών είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται ή μία δυνατή, ενιαία Ευρώπη, τόπο ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα επισημαίνει ότι «τα τελευταία οικονομικά νέα δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Πιστεύω επίσης πως οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους» σημειώνει.

Ερώτηση: Κυρία Ρέντινγκ, σε έναν μήνα έχουμε τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Τούτη τη φορά ποιο στοιχείο είναι αυτό που διακυβεύεται σ” αυτές;

Απάντηση: Το ζητούμενο αυτήν τη φορά είναι το τι είδους Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Εάν θέλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται και δεν θα έχει τίποτε να πει στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εάν θα πρέπει να αφήσουμε μία κατακερματισμένη Ευρώπη στις επερχόμενες γενεές, η οποία δεν χαράσσει τη δική της πορεία, αλλά θα αφήνει σε άλλες ηπείρους, την Κίνα, τις Ινδίες, να επιβάλουν τη δική τους βούληση, εγώ όχι, δεν το θέλω αυτό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ μίας δυνατής Ευρώπης, που θα μπορεί να συμφωνεί μεταξύ της, μία Ευρώπη που θα μιλάει με μία φωνή, μία Ευρώπη που θα είναι ένας τόπος ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By