Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κομισιόν: 107 εκατ. ευρώ για 5 έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα

 Aποσκοπούν στην βελτίωση της μεταφοράς φυσικού αερίου στη χώρα

komision

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση κοινοτικών περιφερειακών κονδυλίων ύψους 107 εκατ. ευρώ για τη βελτιστοποίηση της παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν σε πέντε έργα, συνολικής αξίας 551,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποσκοπούν στην βελτίωση της μεταφοράς φυσικού αερίου στη χώρα.

Ακόμα, τα έργα θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, «εξυπηρετώντας περισσότερους πελάτες και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τοπικών επιχειρήσεων», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα έργα θα συμβάλλουν στην «ενεργειακή ασφάλεια» της Ελλάδας και της Νότιας Ευρώπης, αλλά και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Ένα σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό σύστημα παροχής ενέργειας στην Ελλάδα θα κάνει μία πραγματική διαφορά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα βοηθώντας τοπικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να εγγυηθούν καλύτερη και φθηνότερη παροχή ενέργειας στα νοικοκυριά», ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Σημείωσε ακόμη ότι η επένδυση των 107 εκατ. ευρώ αποδεικνύει το γεγονός ότι η Ευρώπη εστιάζει σε έργα που προωθούν την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και βοηθούν την επιχειρηματικότητα, ειδικά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

By