Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κομισιόν: 8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα

ios ebola

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει επιπλέον οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Η νέα βοήθεια ανεβάζει στα 11,9 εκατομμύρια ευρώ τους πόρους που έχει αποδεσμεύσει η Κομισιόν από την αρχή της χρονιάς για την καταπολέμηση της επιδημίας, εξαιτίας της οποίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκαταστήσει «τις επόμενες ημέρες» κινητό εργαστήριο, πιθανότατα στη Σιέρα Λεόνε, όπου θα γίνονται έλεγχοι για την ανίχνευση του ιού.

«Το να σώσουμε ζωές και να προσφέρουμε επιπλέον βοήθεια στη δυτική Αφρική είναι περισσότερο από ποτέ μια επείγουσα προτεραιότητα», δήλωσε ο Άντρις Πίμπαλγκς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανάπτυξης.

Οι πόροι αυτοί θα δοθούν στον ΠΟΥ, ο οποίος προσφέρει εξοπλισμό και συμβουλές αλλά και συντονίζει την επιδημιολογική εποπτεία, καθώς και στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

By