Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κομοτηνή: Δύο άτομα συνελήφθησαν για παγίδευση ΑΤΜ

Με σκοπό να κλέψουν τα στοιχεία των πολιτών και να κάνουν αναλήψεις

elliniki-astunomia-elas-peripoliko-arxeio

Δύο Βούλγαροι είχαν τοποθετήσει σύστημα υποκλοπής σε μηχάνημα ΑΤΜ έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Κομοτηνή με σκοπό να κλέψουν τα στοιχεία των πολιτών και στη συνέχεια να κάνουν αναλήψεις.

Οι δύο δράστες, ένας 35χρονος και ένας 34χρονος, λογάριαζαν χωρίς την Αστυνομία που κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει πριν ολοκληρώσουν το έργο τους ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απόπειρα απάτης μέσω υπολογιστή κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες την Παρασκευή, να έχουν τοποθετήσει στο ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, ειδικό μηχανισμό υποκλοπής, με σκοπό να προβούν στην υποκλοπή των στοιχείων των καρτών διαφόρων χρηστών του ΑΤΜ και μετά να τα χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν παράνομα αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς τους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ο μηχανισμός υποκλοπής που τοποθετήθηκε στο ΑΤΜ
Διάφορα εργαλεία (μεταλλικά ελάσματα, τσιμπίδες, ψαλίδια κ.α.), τα οποία χρησιμοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού υποκλοπής
8 κάρτες
540 ευρώ
1 Ι.Χ. αυτοκίνητο
1 κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

By