Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κονέ: «Ξέρουμε πολύ καλά τι φταίει…»

Μετά την εντός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε, ο Παναγιώτης Κονέ ξεκαθάρισε ότι όλοι φταίνε για την κατάντια της Εθνικής ομάδας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

thumbnail«Δε θέλω να μιλήσω τακτικά ή αγωνιστικά, θα μιλήσω για τη νοοτροπία μας. Ήταν πολύ κακή για άλλη μια φορά. Πιστεύω ότι η ομάδα μετά το Mundial δείχνει άλλο πρόσωπο. Φταίμε όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να φτιάξει οπωσδήποτε», τόνισε ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε: «Εχουμε χάσει κατά 95% το δρόμο για το ευρωπαϊκό του 2016. Το τι φταίει,, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Το να πω εγώ μια – δυο κουβέντες, υπάρχουν άλλες …δέκα από πίσω. Τα νεύρα και η απογοήτευση μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι… Πραγματικά μπράβο τους. Πρέπει να κάτσουμε να ηρεμήσουμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι φταίει, από τους παίκτες μέχρι τον προπονητή και από τον προπονητή μέχρι τη διοίκηση της ΕΠΟ. Θα κάτσουμε να μιλήσουμε. Φταίμε όλοι, όμως εμείς παίζουμε, εμείς φταίμε, με τέτοια απόδοση. Δεν κατεβαίνει ο Ρανιέρι ή ο κ. Σαρρης να παίξει. Αρα να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη, πρώτα από εμένα και μετά οι παίκτες από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Χαλάμε την οικογένεια των 10 ετών. Υπήρχαν αποτυχίες μετά το 2004, όπως το 2006 που δεν πήγαμε στο Mundial. Όμως από μικρό παιδί που θυμάμαι την Εθνική ομάδα, δείχνει θάρρος και προσωπικότητα. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Τι να πούμε, πρέπει να την ξαναβρούμε όλοι μαζί. Οποιος καλείται να παίζει με ενθουσιασμό και αγάπη για την ομάδα. Εμεις καταστρέφουμε μια ομάδα 10 ετών με τις εμφανίσεις μας. Τι να πω, να κάτσουμε να σκεφτούμε όλοι μαζί τις εμφανίσεις. Να δούμε σε βίντεο πώς έπαιζαν τα παιδιά του 2004».

Για το κλίμα που επικρατούσε πριν λίγο στα αποδυτήρια είπε: «Πώς να νιώθουμε; Απογοήτευση, τι να πεις μετά από αυτό το ματς, το μόνο που μπορείς να πεις είναι ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό και στον κόσμο που ήταν εδώ και μας στήριξε ως το τέλος. Ένα μεγάλο συγγνώμη και σε όσους μας στηρίζουν και μας στήριζαν από παλιά ως τώρα και ένα μεγάλο συγγνώμη στους εαυτούς μας. Δεν είναι εμφάνιση και δεν είναι κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εθνική ομάδα και αγωνιστική και εξωαγωνιστική».

By