Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κονδύλια 6 δισ. για την ανεργία στην Ευρώπη

Την «ευρωπαϊκή λύση» για το θέμα της ανεργίας ανέπτυξε ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Olga fouxtelΤον τρόπο καταπολέμησης της ανεργίας που θα εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη ανέπτυξε ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν κονδύλια συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέρος των κονδυλίων αυτών θα πρέπει να κατευθυνθεί και στο λεγόμενο δυαδικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης των νέων, με αναμενόμενα οφέλη τη μείωση της ανεργίας, την προώθηση των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και τον προσανατολισμό σε ακαδημαϊκές σπουδές με τέτοιο τρόπο ώστε η επαγγελματική κατάρτιση να ανταποκρίνεται στη ζήτηση της αγοράς για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, γνωστοποίησε ότι μετά από συνεργασία με την πλευρά των ξενοδόχων από την Ελλάδα διαπιστώθηκε πως επιθυμούν να διαθέτουν προσωπικό που να καλύπτει τα διεθνή πρότυπα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και αποφασίστηκε να οργανωθούν πιλοτικά σχέδια τουρισμού και επιμόρφωσης ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γερμανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By