Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κοντά σε στάση πληρωμών οι ΗΠΑ!

Επιστολή προς τα μέλη του Κογκρέσου απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου για το θέμα του χρέους των ΗΠΑ.

White_House_Front_Dusk_AlternateΣτην επιστολή του ο κ.Λιου προειδοποιεί ότι το χρέος των ΗΠΑ θα φτάσει στο μέγιστο επιτρεπτό όριό του στα μέσα Οκτωβρίου και το Κογκρέσο θα πρέπει να αυξήσει το πλαφόν πριν από αυτήν την ημερομηνία για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών.

«Αυτήν την ημερομηνία, οι ΗΠΑ θα έχουν αγγίξει το όριο των νόμιμων δυνατοτήτων τους δανεισμού και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση με την μόνη ρευστότητα που θα διαθέτει», αναφέρει και διευκρινίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέτει τότε μόνον 50 δισ. δολάρια. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών καλεί το Κογκρέσο «να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών». Επισημαίνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνούνται μέχρι σήμερα να αυξήσουν βιώσιμα το όριο του χρέους.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By