Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κοντά σε συμφωνία μαμούθ η Ρεάλ Μαδρίτης!

Μια συμφωνία που θα της αποφέρει αμύθητο ποσό πιθανότατα να υπογράψει η Ρεάλ Μαδρίτης.

thumbnailReal-Madrid-Barca-Partido-29-j_54416186348_54115221154_600_396
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Marca, η Ρεάλ βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο μιας από τις πιο ηχηρές οικονομικές συμφωνίες για ποδοσφαιρικό σύλλογο στην ιστορία.
Η «βασίλισσα» έχει αρχίσει εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις με την IPIC (International Petroleum Investment Company), ένα επενδυτικό found που ανήκει κατά 100% στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και διευθύνεται από τη βασιλική οικογένεια.

Οι αριθμοί είναι πραγματικά συγκλονιστικοί: 450 με 500 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα είκοσι χρόνια ή αλλιώς, 25 εκατομμύρια ετησίως (μέχρι το 2034) θα είναι τα έσοδα. Και όλα αυτά αφορούν την ονοματοδοσία του γηπέδου, με τις διαπραγματεύσεις να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Σε περίπτωση τελικής συμφωνίας, προβλέπεται και η μετονομασία του γηπέδου:

«Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» ή, τέλος πάντων, κάτι σχετικό.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σταδίου της, αν και η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να βρει εμπόδιο από τη συλλογική αγωγή η οποία κατατέθηκε από την τοπική οργάνωση «Civic Plataforma de Vecinos del Bernabeu», που αντιτίθεται στη δημιουργία νέων έργων σε μια περιοχή που η πρωτεύουσα είναι ήδη κορεσμένη.

By