Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κοντά στον Εντινγκά της Μονακό – τα μεταγραφικά των πρωταθλητών

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντελβέν Εντινγκά από την Μονακό είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εισιτηρίων διαρκείας.

ΕΝΤΙΓΚΑ

Ο κ. Βρέντζος είπε πως οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει πολύ και αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση της απόκτησης του χαφ από το Κονγκό, με τον Ολυμπιακό να περιμένει την απάντηση του Καϊσαμι αλλά και της Χέρενφεν (για τον Φινμπόγκασον).

Οι δηλώσεις του κ. Βρέντζου για τις μεταγραφές:

«Κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση του περσινού κορμού που είχε μια πολύ πετυχημένη σεζόν. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού λόγω Μουντιάλ . Είμαστε σίγουροι ότι στην έναρξη της προετοιμασίας θα είναι ολοκληρωμένο το ρόστερ κατά 85% με τους 22-23 παίκτες που έχει ζητήσει ο προπονητής. Χαιρόμαστε γιατί τα 8/11 της περσινής ομάδας θα είναι μαζί μας και στη νέα σεζόν. Μπορώ να σας πω ότι ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Εντινγκά, απομένουν λεπτομέρειες. Έχουν ήδη αποκτηθεί παίκτες ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην ομάδα, ενώ το βάρος πέφτει σε 3-4 προσθήκες μεσοεπιθετικών που θα είναι παίκτες κλειδιά για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Κανείς από τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ δε νιώθει ιδιαίτερη πίεση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Ολυμπιακός με τις επιτυχίες του και την ανάδειξη παικτών που διακρίνονται και στο Μουντιάλ έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για καλούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Υπερβάσεις κάνουμε για τους παίκτες που θέλουμε, μία από αυτές έγινε τον Γενάρη με την απόκτηση του Ρομπέρτο που δόθηκαν χρήματα πάνω από το μπάτζετ μας. Και τώρα για παίκτες που συζητάμε έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσφορές. Κι αν κάποιες τελεσφορήσουν, μπορεί να είναι ακριβότερες μεταγραφές που θα έχουν γίνει από τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάτε ότι ως μεταγραφές λογίζονται και οι ανανεώσεις που κάνουμε με τις επεκτάσεις συμβολαίων, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να κρατάει για πολλά χρόνια τους δικούς του παίκτες. Δεν δημοσιοποιούμε συζητήσεις και προτάσεις που δεχόμαστε για παίκτες, έχουν υπάρξει πολλές αρνήσεις μας που δεν έχουν γίνει γνωστές. Για τον Κάμπελ είχαμε προτείνει οψιόν στην αρχή, η Άρσεναλ δεν ήθελε. Ενώ και τον χειμώνα και στο τέλος της σεζόν, η Άρσεναλ και ο Τζόελ είπαν ότι ήθελαν να περιμένουν το Μουντιάλ. Είναι δεδομένο ότι και η Άρσεναλ και ο Κάμπελ θέλουν να συνεχίσουν μαζί και είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε. Ο Μαρκάνο έχει δύο χρόνια συμβόλαιο με την Ρούμπιν, τα μεγέθη του συμβολαίου είναι πολύ μεγάλα για χώρες της Ευρώπης που έχουν φορολογία. Είναι ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση με πλεονέκτημα την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει μαζί μας. Για τον Φινμπόγκασον κάναμε σημαντική προσφορά στην ομάδα και στον παίκτη, με τον οποίο μάλιστα συμφωνήσαμε. Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από την Χέρενφεν. Είναι προφανές ότι εάν βρει τα χρήματα που θέλει από αλλού, ο παίκτης θα πάει αλλού».

 

By