Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κοντονής, Αθανασίου και Παπακώστα: Περί τρομοκρατίας ο λόγος…

Σκηνικό ροκ στη Βουλή για τα «μάτια» του Χριστόδουλου Ξηρού

vouli_psifos640

Στα ύψη διατηρείται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόδραση Ξηρού, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να κατηγορεί την Κουμουνδούρου για επιλεκτική καταδίκη της βίας και τον Στ. Κοντονή να της επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες και να την εγκαλεί ότι ασκεί τρομοκρατία σε δικηγόρους και μάρτυρες.

«Είναι βόμβα στα θεμέλια της δικονομίας να συκοφαντείτε συνηγόρους και μάρτυρες υπεράσπισης, αυτό ακυρώνει το σύστημα δικαιοσύνης, η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες, ασκεί αυτή τη στιγμή τρομοκρατία κατά δικηγόρων και μαρτύρων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον Χ. Αθανασίου πρόσθεσε: «Αυθαιρετείτε πολιτικά υπό το κράτος της κατάρρευσης σας, είναι ένας κακός  κατήφορος αυτός για τον ευρωπαϊκό και νομικό πολιτισμό μας που πρέπει να σταματήσει».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτική καταδίκη της βίας, αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κ. Παπακώστα που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να νομιμοποιήσει και να ιδεολογικοποιήσει πολιτικά την τρομοκρατία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυσίασε βουλευτή του αντί να απονομιμοποιήσει τα φαινόμενα Ιακωβίνων της εγχώριας τρομοκρατίας και ο Λένιν και ο Γκεβάρα αποκηρύσσουν την ατομική τρομοκρατία», είπε και στην αναφορά του Στ. Κοντονή πως είναι «γελοία» τα όσα ακούστηκαν, εκείνη επέμεινε. «Για εμάς η τρομοκρατία είναι  καταδικαστέα ιστορικά… ‘Όταν προσβάλλονται κόμματα κατά σκαιότατο τρόπο, καθήκον του προεδρείου είναι επίσης να επαναφέρει στην τάξη αυτούς που απαράδεκτα μιλάνε για το ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνει αυτή η ιστορία, αρκετά γελάσαμε», είπε ο Στ. Κοντονής.

«Είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ότι γελάσαμε αρκετά με αυτή την ιστορία, δεν γελούν όμως καθόλου τα θύματα της 17Ν από τις επιθέσεις που δέχτηκαν από την τρομοκρατία», αντέτεινε η Κ. Παπακώστα και χαρακτήρισε θολό τοπίο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα περί αστειότητας αφορούσαν στις κατηγορίες κατά  του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή του στην τρομοκρατία και όχι στα θύματα των οικογενειών που προέκυψαν από την δράση της τρομοκρατίας, τα φαινόμενα της τρομοκρατίας τα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Στ. Κοντονής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By