Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κοντονής: Δεν είπα εγώ το «Χάιλ Χίτλερ»

«Εκπλήσσομαι με το θράσος της Χρυσής Αυγής» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

kontonissyrizaΔιαψεύδει απολύτως την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ότι εκείνος φώναξε το «Χάιλ Χίτλερ» στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

«Το πληροφορήθηκα μόλις αυτό το πράγμα. Πράγματι ήμουν στην αίθουσα. Ειλικρινά σας λέω ότι εκπλήσσομαι με το θράσος αυτών των ανθρώπων. Τι να πω;» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Vima fm.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τη στάση. Στο προεδρείο ήταν εκείνη τη στιγμή προεδρεύων ο κ.Δραγασάκης, πήρε μέτρα εναντίον για τις ασχήμιες που έκαναν στην αίθουσα. Προσπαθούν τώρα, είναι προφανές, να μεταθέσουν το πρόβλημα αλλού. Κάποια στιγμή ακούστηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το «Χάιλ Χίτλερ» και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν στο προεδρείο «Χάιλ Χίτλερ, τι είναι αυτά τα πράγματα!». Και εκεί αποχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται περί αίσχους. Πρόκειται περί πολιτικής καταδίκης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, απάντησε: «Θα το δούμε το νομοσχέδιο και θα καταθέσουμε και τις απόψεις μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν».

Εξάλλου, σε γραπτή ανακοίνωση του, ο βουλευτής Ζακύνθου αναφέρει:  «Οι εραστές του ναζισμού στην ελληνική κοινωνία, λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε στη Βουλή η σύνταξη από στελέχη τους κειμένων εξυμνητικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ίδια στελέχη τα χαιρέτισαν σαν καρπό της νιότης τους, επεχείρησαν σήμερα με μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας να με συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος μου σύμφωνα με τη θεωρία τους ότι «όλο και κάτι θα μείνει».

Την ίδια μέρα που επιτέθηκαν στο Προεδρείο της Βουλής κατά τρόπο  προσβλητικό και απολύτως αντίθετο στον Κανονισμό της Βουλής και την πολιτική ηθική, που μίλησαν χυδαία για τον Πρόεδρο  και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έρχονται να μου προσάψουν φανταστικές κραυγές και λόγια, τα οποία ταιριάζουν και απορρέουν από αυτούς τους ίδιους. Οι ανακοινώσεις τους τους αποκαλύπτουν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναφορά στον Χίτλερ στη Βουλή μιας χώρας που έχει μαρτυρήσει από τον ναζισμό και κάθε αντίθετη παρουσίαση των γεγονότων από την «Χρυσή Αυγή»  βγαίνει κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας».

Ακούστε την συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή στο vima fm.

By