Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κον Μπεντίτ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν

«Είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο»

cohn bendit 2
Angeliki Panagiotou / fosphotos.com

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ότι πάντα υπάρχουν λύσεις». Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο« στην ΕΡΤ, μίλησε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πράσινων τόνισε επίσης ότι «η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Γερμανία, με την ίδια ευκολία που έκλεισε την ΕΡΤ η ελληνική κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά γενικότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη».

Ο κ. Κον Μπεντίτ υπογράμμισε ότι σαφώς πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, αλλά είπε ότι πρέπει επίσης να αλλάξει και η Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης τον αιφνιδίασε. «Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές «θυμίζουν Πούτιν και Ιράν».

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης, η κυρία Ρεβέκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By