Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοριός και στο κινητό της Μέρκελ!

Εξαγριωμένη τηλεφώνησε στο Αμερικανό πρόεδρο

merkelΗ Άγκελα Μέρκελ κοιτάζει με τρόμο το κινητό της, καθώς αποκαλύφθηκε ότι…. είχε πέσει θύμα του Μεγάλου Αδελφού της NSA! Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel,  παρακολουθούσε το κινητό της Γερμανίδας Καγκελάριου. Τις πληροφορίες για μια ακόμα φορά έδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του διαβεβαιώσεις ότι οι πληροφορίες δεν ισχύουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος της ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ παρακολούθησαν το τηλέφωνό της.

«Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την Καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν και δεν θα παρακολουθήσουν τις τηλεφωνικές της συνομιλίες. Οι ΗΠΑ θεωρούν πολύτιμη τη στενή συνεργασία με τη Γερμανία σε θέματα ασφάλειας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται την ημέρα που το ευρωκοινοβούλιο κάλεσε να ανασταλεί η πρόσβαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε μια βάση παγκόσμιων χρηματοοικονομικών δεδομένων στο Βέλγιο. Αιτία είναι οι ανησυχίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε κατασκοπεία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προσπαθούν απλώς να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία μέσω αυτής.

Η οργή ξεκίνησε από τη Γαλλία. Η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας υπέκλεψε 70,3 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις Γάλλων πολιτών, μέσα σε διάστημα 30 ημερών, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By