Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κορκίδης: Δεν είχαμε συμφωνήσει αυτά με το υπουργείο Ανάπτυξης

«Αφού το ΔΝΤ ρυθμίζει την αγορά δεν είχε νόημα η παραμονή μου»

korkidis

Αθέτηση της συμφωνίας που είχε γίνει με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης του από τα πολιτικά όργανα της ΝΔ και εξέφρασε την «πικρία» και την «απογοήτευση» του για τις εξελίξεις.

Ο κ. Κορκίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι η ΕΣΣΕ είχε συμφωνήσει με το υπουργείο Ανάπτυξης πως η διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές θα αφορούσε τρεις τουριστικές περιοχές, αλλά όπως είπε, «ξαφνικά, το Μάιο έρχεται το ΔΝΤ και μας διατάσσει οι τρεις περιοχές να γίνουν 13». «Αφού το ΔΝΤ μπορεί να ρυθμίζει την ελληνική αγορά, δεν είχε κανένα νόημα για μένα η παραμονή μου», πρόσθεσε με νόημα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε το παράπονο του που «δεν εισακούστηκε η αγορά» και εξαπέλυσε ευθείες βολές προς τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας δεν υποστηρίζουν τις θέσεις των μικρομεσαίων, η μόνη απάντηση που μπορούσα να δώσω κυρίως στον εαυτό μου, ήταν αυτή».

 

By