Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κορυφαία διάκριση για την ΒΙΚΟΣ

Η βιομηχανία Απέσπασε το βραβείο «True Leader»

bikos

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., για τρίτη συνεχή χρονιά, απέσπασε την κορυφαία διάκριση «True Leader», στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού που διοργανώνει ο Όμιλος ICAP, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το βραβείο για τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Φερνές, διευθυντής Marketing και Super Market, από τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο. κ. Φερνές δήλωσε σχετικά: «Σας ευχαριστούμε για αυτήν την τόσο σπουδαία διάκριση. Για εμάς τους ανθρώπους της ΒΙΚΟΣ, σημαίνει επιβράβευση των καθημερινών προσπαθειών μας στον επιχειρηματικό στίβο. Όλοι όσοι απαρτίζουμε την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, έχουμε ένα κοινό στόχο και όραμα, την παροχή αξιόλογων ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές και την παροχή άριστων υπηρεσιών στους συνεργάτες – προμηθευτές μας.»

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., πληροί τα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια που θέτει ο Όμιλος ICAP, καθώς βρίσκεται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες με βάση το EBITDA, συγκαταλέγεται στις εταιρείες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου της, ενώ τέλος έχει υψηλό ICAP Credit Score.
Στο σύνολο εξετάστηκαν 20.200 επιχειρήσεις και Όμιλοι και κατάφεραν να διακριθούν μόνον 45 εταιρείες και 8 Όμιλοι.

Σχετικά με τη ΒΙΚΟΣ

Η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις ηγετικές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Η εταιρεία διαθέτει:

• 2 υπερσύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων
• 9 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα και απασχολεί 252 εργαζόμενους.
• Ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα για τη διακίνηση και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.
• Κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της, IQ Brands.
• Εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM Plastics, η οποία ιδρύθηκε το 1999, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων. Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδό 10.000 m2.

Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποιητικό HACCP ήδη από τον Φεβρουάριο του 2000 ενώ συνεχώς αναβαθμίζει τις πιστοποιήσεις της.
Βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, έχοντας σαν κύριο άξονα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την εθελοντική αιμοδοσία ενώ παράλληλα έχει ενεργό δράση σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, αναφέρει στην ανακοίνωση.

By