Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κοσμοσυρροή στην τελευταία λειτουργία του Πάπα

Δεν εγκαταλείπω την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, δηλώνει  ο πάπας Βενέδικτος, στην τελευταία του λειτουργία.

popeΔιακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν την τελευταία λειτουργία του πάπα Βενέδικτου, πριν από την παραίτηση του ποντίφικα, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

«Σας ευχαριστώ για την στοργή σας», τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος στους πιστούς και πρόσθεσε ότι «δεν εγκαταλείπω την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Ο λόγος του Θεού, σε αυτή την περίοδο της ζωής, μου απευθύνεται ακόμη πιο έντονα . Ο Κύριος με καλεί να αφιερωθώ ακόμη περισσότερο στην προσευχή και στον πνευματικό στοχασμό».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο ποντίφικας έχει ορίσει την τελευταία του γενική ακρόαση, αλλά όχι λειτουργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, πάντα , του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Το βράδυ της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου- όπως αποφάσισε ο ίδιος ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών- αφού υπογράψει την παραίτησή του, θα αναχωρήσει για την θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

By