Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κοτόπουλο και γαρίδες με κάρι

Γεύση από Μαυρίκιο στο πιάτο σας μέσα σε λίγη ώρα

chickenandshrimpcurryΈνα υπέροχο πιάτο από τον Μαυρίκιο με πικάντικη γεύση είναι το κοτόπουλο με γαρίδες και κάρι.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι και η προετοιμασία του δεν θα χρειαστεί πάνω από 45 λεπτά.

Υλικά (για μια μερίδα)

1 κομμάτι μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
30 γρ. γαρίδες (αποκεφαλισμένες και αποφλοιωμένες)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 ξυλάκια ψιλοκομμένο κόλιανδρο
4 ξυλάκια θυμάρι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
Μισή κουταλιά του καφέ κουρκούμη σε σκόνη
Λίγο τσίλι σε σκόνη
Μισή κουταλιά του καφέ κύμινο
5 cl φρέσκο γάλα καρύδας
Τα φύλλα κάρυ
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Κόβετε το κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια και το πανάρετε για πέντε λεπτά σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι.

Στο μεταξύ σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα άλλα μπαχαρικά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Προσθέτετε την τεμαχισμένη ντομάτα, το θυμάρι και τα φύλλα κάρυ και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα καρύδας και το κοτόπουλο και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.

Εάν χρειαστεί στη βράση μπορείτε να ρίξετε στο σκεύος λίγο νερό. Στο τέλος προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά προσθέτοντας το κόλιανδρο.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται υπέροχα με σκέτο ρύζι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By