Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φ. Κουβέλης: Ανεφάρμοστα και αυταρχικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κινητικότητα

Ο Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, Αθήνα, 13 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Φ. Κουβέλης  στην πρώτη του μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση ομιλία του στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  την κατηγόρησε ότι επιλέγει αυταρχικά μέτρα και ότι συμφώνησε στη λήψη ανεφάρμοστων μέτρων, ενώ την ίδια ώρα υπερασπίστηκε τον Α. Μανιτάκη, λέγοντας πως όσο ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πέρασε η πρόθεση της τρόικας να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το κράτος δικαίου και να μετατρέψει τις απολύσεις σε ενσάρκωση της μεταρρύθμισης.

«Δεν συμμερίζομαι το αφήγημα της βέβαιης επιτυχίας και δεν το ασπάζομαι όχι από απαισιοδοξία, αλλά επειδή έχουμε την εικόνα των βασικών μεγεθών και καταστάσεων σε κοινωνία και οικονομία», σημείωσε και πρόσθεσε πως με την επιβολή «ξαφνικού θανάτου» υπηρεσιών δεν αναδιοργανώνεται το κράτος. «Με ρουλέτα θα επιλέξετε ποια θα είναι η επόμενη υπηρεσία που θα καταργήσετε; Στην τύχη; Με δεδομένα συγκυριακά και εντελώς ανορθολογικά; Με αλλεπάλληλα μπρος-πίσω, ανάλογα με τις αντιδράσεις;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο Φ. Κουβέλης  χαρακτήρισε επιλογή αυθαιρεσίας την συμφωνία για τις χιλιάδες μετακινήσεις σε λίγες μόνον εβδομάδες, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση δομών και σχέδια στελέχωσης, χωρίς περιγράμματα θέσεων και αποτίμηση προσόντων. «Είναι ότι, μετά τις απαράδεκτες και αυταρχικές ενέργειες για την ΕΡΤ, υπάρχει μια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική: αντί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με σχεδιασμό και αξιολόγηση, επιλέγονται λύσεις αυταρχικές», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By