Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κουβέλης για την προεδρία: Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια

«Θα παρακαλούσα τους συντρόφους μου στη ΔΗΜΑΡ να μην κάνουν αναφορά στο όνομα μου όταν μιλούν για την προεδρία»

 

kouvelis960_300514iii

 

Έξω από το «κάδρο» της προεδρολογίας προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και απάντησε στους εσωκομματικούς του επικριτές που του καταλογίζουν προσωπικές επιδιώξεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια, αποσυνδεδεμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας. Θα παρακαλούσα τους συντρόφους μου στη ΔΗΜΑΡ να μην κάνουν αναφορά στο όνομα μου όταν μιλούν για την προεδρία της δημοκρατίας. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως «δεν είναι αποδεκτό κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς» και επισήμανε πως υπάρχουν προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου. «Μέχρι τότε έχουμε πρόεδρο» σχολίασε και πρόσθεσε: «Η προεδρική εκλογή συναρτάται και με τις πολιτικές που ακολουθούνται. Δεν μπορούμε να περιμένουμε συναινέσεις, αν οι πολιτικές ευνοούν την πόλωση, μόνον αλλαγές στην πολιτική επιτρέπουν κομματικές συναινέσεις«.

Καταλήγοντας σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής ο κ. Κουβέλης σημείωσε:»Ο επανακαθορισμός των πολιτικών εξελίξεων εξαιτίας της εκλογής του νέου προέδρου θα δημιουργήσει μία προεκλογική διελκυνστίδα, με αρνητικές συνέπειες. Στην ώρα τους όλα και η εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας».

 

By