Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: «Δεν έχω πρόβλημα με τον Σαμαρά»

«Δεν αμφισβητώ το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά πιστεύω ότι είναι η διανομή του είναι άδικη» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

kouvelis

«Δεν θα ξανασυνεργαζόμουν  με τον Αντώνη Σαμαρά, παρ” όλο που δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το πρόσωπο του» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Star.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Είναι μία συμφωνία γεμάτη από υποχωρήσεις αναφορικά με την στάση που έπρεπε να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για παράδειγμα: Έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που καθορίζεται στα 2,9 δισ. . Αυτό βέβαια προέκυψε –αν θέλετε- με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με την υπερφορολόγηση, από το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε φυσικά πρόσωπα. Αλλά εν πάση περιπτώσει προέκυψε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δεν θέλω να υποτιμήσω», είπε ο κ. Κουβέλης.

Και πρόσθεσε: «Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα, τα 2,9 δισ. δεν μπορεί να φτάσει στη διανομή του τα 500-600 εκατ., με το δεδομένο ότι είναι συμφωνία με τους εταίρους ότι το 70% το οποίο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επιτυχίας των στόχων πρέπει να γυρίσει στην κοινωνία. Επομένως από τα 2,9 δισ. ευρώ θα έπρεπε να έχουν γυρίσει στην ελληνική κοινωνία περίπου 2 δισεκατομμύρια».

By