Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι

Πρέπει να περάσει από τη Βουλή, αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Διχάζει τη συγκυβέρνηση το τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη με τη συνέχιση του μέτρου, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα το ψηφίσει.

«Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι»,  δηλώνει στη Real News της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, ενόψει της άφιξης εκ νέου της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει  ότι «μέτρα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες και θα συμβάλλουν και στη μεγαλύτερη συγκέντρωση εσόδων, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από ένα μειωμένο ενιαίο φόρο ακινήτων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι επίσης η μείωση της επιβάρυνσης από δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αυξημένο αριθμό δόσεων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

 

 

 

By