Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επίθεση Κουβέλη στον Βενιζέλο

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη σημερινή κυβέρνηση

kouvelis dimar

Οι πολιτικές μου διαφωνίες είναι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όχι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης από την Κρήτη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η διαφωνία μου αφορά την πρόσδεση  της ηγεσίας του κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ανέφερε ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο χώρο της κεντροαριστεράς «φωτογραφίζοντας» τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έφτασε μέχρι του σημείου να πει ότι η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε, επίσης, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επανέλθει η Δημοκρατική Αριστερά γιατί, όπως είπε, υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές, αν και εκτίμησε ότι η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Όπως, όμως, διευκρίνισε αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

«Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».
 
Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητας του οποίου στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία του Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη.
 
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δήμαρχου Τ. Βάμβουκα.

By