Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κουβέλης: Ευχάριστη έκπληξη τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ

«Θα πρέπει να υπάρξει λήψη μέτρων για να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε ο κ. Κουβέλης

kouvelis

Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των τοπικών εκλογών έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως  στις ευρωεκλογές μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα χρώματα του χάρτη του υπ. Εσωτερικών αλλά πρόσθεσε ότι κατά τη δική του εκτίμηση για να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις θα πρέπει αφενός να υπάρξει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ευρωεκλογές της Κυριακής και αφετέρου να ληφθούν νέα μέτρα.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουβέλης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ευχάριστα έκπληκτος καθώς με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής «όπου δεν πήγαμε καλά με δική μας ευθύνη» οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ κατέγραψαν ικανοποιητικές επιδόσεις.

Ερωτηθεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Κουβέλης έθεσε δύο προϋποθέσεις: τη σύνταξη προοδευτικού προγράμματος και τον σεβασμό στην προγραμματική συμφωνία.

Δήλωσε, δε, ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή διευκρινίζοντας ότι δεν βάζει πήχη για τις ευρωεκλογές χαρακτηρίζοντας βαρύνουσα μειοψηφούσα την άποψη που θέλει το όριο να μπαίνει στην εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή.

Μιλώντας, τέλος, για το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε τη φρασεολογία του Γιώργου Παπανδρέου στην κοινή του εμφάνιση στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά κάνοντας λόγο για «προσάρτημα και παρακολούθημα συντηρητικής πολιτικής» ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει προσέγγιση με τον πρώην πρωθυπουργό απάντησε: τα όσα έχουν παραχθεί σχετικά με την παρουσία Παπανδρέου στο βιβλίο της Κοππα είναι δική τους υπόθεση στο ΠΑΣΟΚ τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Αν έχουν προβλήματα στο εσωτερικό τους όπως αυτά με τις Κάννες αυτό δεν μας αφορά.

By