Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κουβέλης: Η παρούσα Βουλή δε θα καταφέρει να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προαναγγέλλει ότι το κόμμα του, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να συναινέσουν σε όποια πρόταση της πλειοψηφίας για την προεδρία της Δημοκρατίας 

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή δε θα καταφέρει να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Στην ερώτηση αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Εξαρτάται. Αλλά, στη βάση των υπαρχόντων στοιχείων, εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσει. Εκτός αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων, αλλά δεν το βλέπω».

Μιλώντας στο Βήμα fm,  ο κ. Κουβέλης απέρριψε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι μετά την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2013 η κυβέρνηση συνέχισε μία πολιτική με την οποία η ΔΗΜΑΡ δεν είναι σύμφωνη,  ενώ για άλλη μία φορά είπε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο  για το μέλλον της Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και την κίνηση των «58».

Αντιθέτως, προώθησε την προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση του τρίτου πόλου, προαναγγέλλοντας ότι επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης,  ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου που θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία – κατά τον κ. Κουβέλη – προσδιορίζουν τη δυναμική της συμπαράταξης. Και αμέσως μετά, συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, ενώ ανέφερε ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του θα υπάρχει και άλλο διακριτικό όνομα, πέραν της Δημοκρατικής Αριστεράς, ένας προσδιοριστικός όρος που θα καταγράφει και θα αναδεικνύει τη συμπαράταξη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ακόμα ότι έχει προσκληθεί και θα πάρει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και πως ότι αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.  

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις