Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κουβέλης: από την 3η Σεπτέμβρη μέχρι τον Νοέμβριο

Η μπάλα στο «γήπεδο της Αγίου Κωνσταντίνου» από χθες για την Κεντροαριστερά

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Το πλαίσιο για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς έθεσε χθες μιλώντας από το βήμα του επιστημονικού συμποσίου του για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Διεκδικώντας σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη διαδικασία, «απευθυνόμαστε σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, θυμωμένες, σε απόγνωση, απομακρυσμένες από την πολιτική, εγκλωβισμένες στον απλουστευτικό συνομωσιολογικό και φασίζοντα λόγο. Όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ έχει συνείδηση της ευθύνης του και την αναλαμβάνει χωρίς κανένα ηγεμονισμό» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θέτοντας ως προαπαιτούμενο από τους συμμετέχοντες στο διάλογο για την Κεντροαριστερά «την πλατφόρμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Οι «προδιαγραφές» που έθεσε ο κ. Βενιζέλος για ένα νέο σχηματισμό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν και τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, για αυτό και αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιθυμούν να συνυπογράψουν το κείμενο των «50», που θα αποτελεί το προγραμματικό κείμενο για την έναρξη των διαδικασιών ανασύνταξης του χώρου, χωρίς σε πρώτη φάση να αποστασιοποιηθούν από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ορόσημο για τη στάση του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να αποτελέσει το συνέδριο του Νοεμβρίου, καθώς δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου το θέμα της συμμετοχής στο σχήμα παρά την παρουσία του ΠΑΣΟΚ (κάτι που βρίσκει προς το παρόν κατηγορηματικά αντίθετο το Φώτη Κουβέλη), αν και εφόσον οι συζητήσεις για το νέο σχήμα βρίσκονται μέχρι τότε σε ικανοποιητικό σημείο.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες οι αντιρρήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ρόλο της στο εξής, με χαρακτηριστικά «αντι-ΠΑΣΟΚ» . Αυτός είναι και ο λόγος που στελέχη του κόμματος δεν υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την είδηση των συναντήσεων του Φώτη Κουβέλη με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τη δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματός τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By