Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: Οι πολίτες στήριξαν την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση

Την ικανοποίησή του για τα εκλογικά αποτελέσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις υποψηφιότητες Καμίνη και Μπουτάρη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

kaminis_boutaris743
Σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σημείωσε πως «οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό, στήριξαν με την ψήφο τους την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και επιβράβευσαν υποψηφιότητες που κινούνται πέρα από την αντίληψη των κομματικών εντολών, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» έχει την ικανοποίηση ότι συνέβαλε στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων, που εγγυώνται την κοινωνική αλληλεγγύη και την τοπική ανάπτυξη στη βάση προοδευτικών προγραμμάτων».

Έκανε λόγο, δε, «τις σημαντικές καταγραφές ψηφοδελτίων για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που εκφράζουν συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και κοινωνικές συμμαχίες».

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη πως η υποστήριξη των πολιτών στα σχήματα αυτά πρέπει να ολοκληρωθεί.

Σε έμμεση αναφορά στις ευρωεκλογές, είπε πως η ΔΗΜΑΡ είναι η παράταξη που διεκδικεί στην κάλπη των ευρωεκλογών την άλλη Κυριακή τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, για να ισχυροποιηθεί στην Ελλάδα η πολιτική εξόδου από την κρίση με σταθερή ευρωπαϊκή πορεία.

Τέλος, αναφερόμενος στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είπε πως «δημιουργούν την υποχρέωση αντιμετώπισης του επικίνδυνου αυτού φαινομένου από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις».

By