Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κουβέλης: Σπασμωδικές οι κινήσεις της κυβέρνησης

Σχόλιο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις και τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης από την κυβέρνηση

Για έλλειψη νηφαλιότητας και ψυχραιμίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καταλογίζοντάς της επίσης καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλίας.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο Real FM ο Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για «κλίμα πολιτικής πόλωσης» ενώ ειδικά για την απόφαση των δικαστικών λειτουργών να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος σχολιάσε ότι «το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης», και ότι «η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων».

«Από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει ότι η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται ως εγκληματικές και πάντοτε βέβαια με τα αναζητούμενα στοιχεία και την απόδειξη όπως απαιτεί ο ποινικός μας νόμος» είπε ακόμα ο Φ. Κουβέλης.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πολιτικά ορθούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα και ειδικότερα για τον τρόπο που «εσπευσμένα» σύμφωνα με τον Ν. Χατζηνικολάου παραδόθηκε η δικογραφία, στις δηλώσεις που ακολούθησαν, στους τόνους που υπήρξαν και στο σημερινό αποτέλεσμα με τους τρεις βουλευτές ενώ υπουργοί κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωση ο Φ . Κουβέλης κάνει λόγο για «σπασμωδικές κινήσεις» και αναγνωρίζει το «εσπευσμένο» διότι όπως λέει «προϋπήρχε αυτή η κατάσταση» και «θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία η οποία θα προσδιοριζόταν από νηφαλιότητα και ψυχραιμία» η οποία όπως λέει «δεν υπήρξε» όλο το προηγούμενο διάστημα και κατεγράφη και με την άρνηση να υπάρξει από τότε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όλες εκείνες τις πράξεις για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις ή αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό δεν έγινε, όπως είπε.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν αναφορικά με την τακτική Σαμαρά και επακολούθησαν αυτά που επακολούθησαν» είπε στη συνέχεια επισημαίνοντας ότι «η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προωθεί εκφασισμό της κοινωνίας». Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε» αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «δεν υπηρετήθηκε με την έγκυρη κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» όπως επίσης ότι δεν υπηρετήθηκε όταν φάκελοι είχαν βρεθεί στο χώρο της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης καθώς και καταγγελίες που υπήρξαν δεν ελέγχθησαν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By