Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κουβέλης: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής, όχι εκλογές»

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια που τον θέλουν ως τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

kouvelis

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης με συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Τονίζει ότι ο πήχης της επιτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης  και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπεύθυνη δύναμη και δεν επενδύει στην πολιτική των αδιεξόδων».

Υπέρ μιας «ευρείας διακομματικής συνεννόησης» τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και εάν ενδιαφέρεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αφού το όνομά του έχει ακουστεί για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει: «Απέχω και δεν μετέχω σε συζητήσεις μελλοντολογικού χαρακτήρα, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση μπορούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By