Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ στην ψηφοφορία

Στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός και μετρούν τα κουκιά

 

ap.kaklamanisA
FOSPHOTOS

Αίρει τις επιφυλάξεις του και ψηφίζει τελικά το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κοντογεώργος μετά την τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για τους τρίτεκνους.

Σύμφωνα με τις αλλαγές του υπουργού μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι, ενώ με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή είχε απειλήσει με καταψήφιση των άρθρων που αφορούν στη δημοτική αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες και την κατάργηση ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εάν δεν εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα και οι τρίτεκνοι.

Εμμένει ωστόσο, στις απόψεις του για απόσυρση των άρθρων για τη δημοτική αστυνομία και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Κουκουλόπουλος. Στο αντάρτικο είναι και ο Απ. Κακλαμάνης  που απείλησε να καταψηφίσει τα άρθρα για την παιδεία. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «τσεκουρώματα» στην παιδεία και είπε: «αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω τα άρθρα για την παιδεία, απατάστε».

Την ίδια ώρα στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός και μετρούν τα κουκιά, καθώς δεν έχει εμφανιστεί στη Βουλή ο Κ. Κουκοδήμος και θα τον περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα απουσιάζει από την ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και μέχρι την τελευταία ώρα «παίζεται» η παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη που είναι στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα να τον ειδοποιήσει λίγο πριν την ψηφοφορία για να έρθει στη Βουλή.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By