Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα πυρά από Κουκουλόπουλο

 Δεν περνούν λεονταρισμοί περί πρόωρων εκλογών, τόνισε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

vouliΕκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης, με τις γκρίνιες και τις ηχηρές διαφοροποιήσεις βουλευτών, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από τον Π. Κουκουλόπουλο που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της διορθωτικής δήλωσης της Θ. Τζάκρη που βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διαγραφή για το «παρούσα» στην ψηφοφορία για την ΕΥΔΑΠ και την σκληρή δήλωση κατά του πρωθυπουργού και πριν κοπάσουν οι φωνές κατά του Γ. Στουρνάρα από γαλάζιους υπουργούς και βουλευτές, ήρθε η σφοδρή επίθεση του Π. Κουκουλόπουλου στον υπουργό Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης να «βάλει φωτιά στα τόπια», διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το κυβερνητικό ρήγμα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την αυθαίρετη δόμηση, που περιλαμβάνει και την υπουργική τροπολογία για τα προεδρικά διατάγματα με τα οποία θα «αναδιαρθρώνεται» ο στενός δημόσιος τομέας, μίλησε για κυβερνητικές αστοχίες, για κινητικότητα που θυμίζει ραντεβού στα τυφλά που μετά έρχεται το απολυτήριο, αλλά και για ξεκούραστους τεχνοκράτες.

«Λεονταρισμοί περί πρόωρων εκλογών εάν ένα νομοσχέδιο δεν περάσει από πρόσωπα που ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε να τους θέσει σε αυτοπεριορισμό δεν περνούν», ήταν το καρφί προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, ενώ στρέφοντας τα βέλη του προς τον υπουργό Οικονομικών προειδοποίησε πως «δεν θα κουραστούμε να λέμε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες ότι διάταξη για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει δεκτή».  Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υποστήριξε ότι δεν θα κουραστεί να λέει πως πολιτική προτεραιότητα θα έπρεπε να αποτελεί η αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας στη χώρα, καθώς δεν μπορούν όλα να περνούν από την κρισάρα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Π. Κουκουλόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι θα ψηφίσει το συζητούμενο νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι συνιστά «πολλοστή πράξη συντεταγμένης ήττας της ελληνικής πολιτείας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By