Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουκουλόπουλος: Τρεισήμισι χρόνια τώρα ψηφίζω με το χέρι ψηλά και το κεφάλι ψηλά

Τι απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τη διαφοροποίησή του στην ψηφοφορία

koukoulopoulos«Η συγκεκριμένη διάταξη δεν ήταν μνημονιακή μας υποχρέωση, ούτε προαπαιτούμενο για την ομαλή δανειοδότηση της χώρας. Η καταψήφιση της είχε αρνητικές συνέπειες μόνο για τους εμπνευστές της που βρίσκονται εντός των τειχών. Τρεισήμισι χρόνια τώρα ψηφίζω με το χέρι ψηλά και το κεφάλι ψηλά και έτσι θα συνεχίσω.

Δηλώνω περήφανος που ανήκω στην- μικρή σήμερα- Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ γιατί μαζί με τους πολίτες κρατήσαμε όρθια τη χώρα στην ευρωζώνη με τεράστιο τίμημα. Δεν ξέρω καμιά χώρα της ευρωζώνης που διανοείται την κρατικοποίηση της Δημοτικής αστυνομίας. Πουθενά στο σύγχρονο κόσμο το κεντρικό κράτος δεν είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Πρώτιστη αποστολή του είναι η αποτελεσματική εκπροσώπηση της χώρας στα διεθνή φόρα, εκεί που λαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας. Η Ελλάδα έχει το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ε.Ε. και εκεί ακριβώς συμπυκνώνεται και το πρόβλημα μας. Πρόκειται για ζήτημα βαθιά πολιτικό, ιδεολογικό, αξιακό. Πέραν αυτών, η απαξίωση και συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη στην κρίση , στερείται λογικής» απαντά σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Απαντώντας σχετικά με τις πιθανές εσωκομματικές επιπτώσεις της κοινοβουλευτικής διαφοροποίησης του «το βάρος που σηκώνει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του εδώ και 3,5 χρόνια είναι πρωτοφανές. Η πίεση σε όλους μας είναι τεράστια και η ένταση μόνιμος σύντροφος μας. Είναι φυσιολογικό να λέγονται πολλά και να ακούγονται περισσότερα από όλους μας. Η αγωνία και η πίστη για την πατρίδα και την παράταξη μας ενώνουν και αυτό είναι που έχει σημασία» τονίζει ο κ.Κουκουλόπουλος, προσθέτοντας: «ο ρόλος του καθένα μας στην Κυβέρνηση, στο κόμμα, στο Κοινοβούλιο, είναι πρόσκαιρος και οι αποφάσεις του Προέδρου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σεβαστές. Για όλα τα υπόλοιπα οι απαντήσεις υπάρχουν στο Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Καθώς επίσης και στον ορισμό της αποκλίνουσας άποψης από τον Δημήτρη Τσάτσο στο βιβλίο του «Εσωκομματική Δημοκρατία».

«Δεν θα έλεγα όχι σε μια κυβερνητική θέση με διακριτή ευθύνη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν εφικτό με βάση τις προτεραιότητες που υπήρχαν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί οι ρόλοι μας κάθε φορά δεν είναι ούτε εμπόδιο, ούτε εφόδιο» τονίζει αναφορικα με τα σενάρια που τον ήθελαν να διεκδικεί το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ «κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την αξιοπρέπεια μας.

Όλα τα άλλα είναι λεονταρισμοί που δεν αξίζουν σχολιασμού γιατί στερούνται νοήματος» διαμηνύει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά και το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου μέσω του κ.Μπαλτάκου.

Ερωτώμενος σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, «κανένας Κανένας Δήμος στη Χρυσή Αυγή. Οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν υποχρέωση σ΄ αυτή την ελάχιστη σύγκλιση» ξεκαθαρίζει, υπογραμμίζοντας ότι «η διαφύλαξη και η προστασία της δημοκρατίας απ΄ όλους μας, δεν είναι απλώς σεβασμός στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά και απαραίτητη συνθήκη για το μέλλον μας. Ακριβώς γι΄ αυτό είναι υπόθεση όλων των πολιτών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By