Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κουρουμπλής: H ψήφος εμπιστοσύνης στον Παπανδρέου ήταν για να φύγει αξιοπρεπώς

«Το ΠΑΣΟΚ πήρε 12% στις τελευταίες εκλογές. Κάτω από 6% τι θα σημαίνει; Δεν είναι λογικό; Άλλο να πάρει 8-9%, παρότι πήρε 12%, και άλλο 6%. Κάτω από αυτό, τίθεται θέμα νομιμοποίησης»

kouroumblis2

Στα δημοσιεύματα των Financial Times και τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον BHMA FM o πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι οι αποκαλύψεις δείχνουν πως «από την εποχή που υπήρξε η ανατροπή του Παπανδρέου στις συνεννοήσεις ήταν και ο Σαμαράς. Ενδεχομένως η αναφορά του στο δημοψήφισμα να ήταν μια απρόβλεπτη κίνηση. Δεν λέω σωστή. Αλλά δεν θεωρούσαν οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι θα τους πει «πάμε σε δημοψήφισμα» και δεν ήταν ενδεχομένως τόσο προβλέψιμος όσο ήθελαν. Δεν τον ανέτρεψαν τον Παπανδρέου; Δεν ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός; Δεν είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης; Ο σχεδιασμός που είχε γίνει ενδεχομένως να ήταν σε συνεννόηση με τον ίδιο και την αδυναμία του την εξεδήλωσε πριν, και τον Ιούλιο». Και πρόσθεσε:  «ο ίδιος ανέτρεψε τον εαυτό του, όταν είχε 45% και πήγε και είπε στον Σαμαρά να κυβερνήσει. Και έχασε την εμπιστοσύνη ακόμη και αυτών που είχε στην Ευρώπη και των συναδέλφων μου που μου έλεγαν ότι θα ψηφίσουν για να φύγει. Ήταν από τα Άγραφα που λέμε αυτό. Μου έλεγαν ότι θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να φύγει… Αυτή ήταν η συνεννόηση και η πραγματικότητα»

«Αφήστε τώρα που στο ΠΑΣΟΚ θα συμβούν διάφορα πράγματα…  Το ΠΑΣΟΚ πήρε 12% στις τελευταίες εκλογές. Κάτω από 6% τι θα σημαίνει; Δεν είναι λογικό; Άλλο να πάρει 8-9%, παρότι πήρε 12%, και άλλο 6%. Κάτω από αυτό, τίθεται θέμα νομιμοποίησης. Άλλωστε αυτό το διαχειρίστηκε ο κ. Βενιζέλος, τι να πω εγώ;» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην Ελιά,  και τον πήχη του εκλογικού αποτελέσματος για το  ζήτημα διακυβέρνησης.

Σχετικά με την υποψηφιότητα της Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, εκτίμησε ότι «θα είναι πρώτη από τον α’ γύρο. καλπάζει, δεν τρέχει»

By