Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουτρουμάνης: Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

«Οι αλλαγές έχουν γίνει, αλλού πρέπει να στραφούμε»

koutroumanisA

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια που κάνουν λόγο για δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως για παράδειγμα τσεκούρεμα των επικουρικών συντάξεων αλλά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων» και πρόσθεσε με νόημα «Πλέον, έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές. Πρέπει να στραφούμε στα προβλήματα που έχει η οικονομία μας, για να μπορέσει και το ασφαλιστικό να πάρει το μερίδιο του τα επόμενα χρόνια».

Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Κουτρουμάνη έρχονται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα θέμα που έχει «κλείσει» και επισημαίνουν πως από την ενημέρωση που είχαν από τα αρμόδια υπουργεία, δεν τίθεται θέμα νέων αλλαγών.

By