Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κουτσογιαννακόπουλος: «Δεν ψηφίζω Ιόνια και Ε65, δεν περνάνε από τη Φθιώτιδα»

Ο βουλευτής της ΝΔΚ. Κουτσογιαννακόπουλος αρνείται να υπερψηφίσει υπέρ των Ε65 και Ιόνια, καθώς δεν θα περάσει ο πρώτος από τη Φθιώτιδα

autokinitodromos734_418

«Κόκκινο» στην σύμβαση για τον Ε65 και «πορτοκαλί» για την Ιόνια Οδό άναψε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική στον υπουργό Υποδομών γιατί μπορεί –όπως είπε- να αποφασίζει τη μη εκτέλεση του έργου ή τμήματός του και διερωτήθηκε με ποιο ηθικό έρεισμα θα πάει ο ίδιος και να πει πως θα πληρώνουμε, αλλά για εμάς δεν θα γίνει τίποτα. «Αν εγώ δεν ψηφίζω το δικό μου πως θα ψηφίσω το κουτσούρεμα Πάτρας – Τσακώνας, είναι αδιέξοδη η κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα και μονόδρομος», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την κατάσταση που επικρατεί στη Φθιώτιδα.

«Υπό την αρχή της αναλογικότητας οι πολίτες δέχθηκαν να πληρώνουν για να φτιαχτεί η Ιόνια και ο Ε65 με την προϋπόθεση ότι θα περνούσαν 25 χιλιόμετρα από την Φθιώτιδα, αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτά αποσυνδέονται», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να συμπράξει με αυτές τις συνθήκες για τα άρθρα 2 και 5.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By