Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Και το κεφάλαιο καλωσορίζει την Άγκελα Μέρκελ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ

koutsoumpas

Ο σκοπός της επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα είναι να τονώσει το πανηγυρικό κλίμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις που έκανε από την Κέρκυρα την Παρασκευή.

«Κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να πει στο λαό την ουσία, την αλήθεια: Για την ΕΕ, που από τη γέννησή της ήταν μια αντιδραστική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών με περισσότερο και λιγότερο ισχυρές χώρες και σήμερα αυτή η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο υπέρ της Γερμανίας», ανέφερε στο πλαίσιο ομιλίας του στην Κέρκυρα.

«Για το τι σημαίνει έξοδος στις αγορές, που είτε γίνει τώρα, όπως λέει η κυβέρνηση, είτε λίγο αργότερα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα κουρεματάκι του χρέους, αυτά τα δανεικά θα τα πληρώσει ο λαός και τα παιδιά του», ανέφερε σχολιάζοντας και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επίσκεψη της Μέρκελ έχει στόχο να στηρίξει τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, να προωθήσει τις μπίζνες των γερμανικών ομίλων, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τη Μέρκελ δεν την καλωσορίζει μόνο ο Σαμαράς και η κυβέρνηση, αλλά το κεφάλαιο της χώρας.

«Από ό,τι ακούμε και διαβάζουμε μέρος της επίσκεψης θα είναι και η συγκρότηση ενός επενδυτικού ταμείου, με τη συμμετοχή και γερμανικών κεφαλαίων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη, φυσικά υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου που ίσως ήθελαν να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερο από την ανάκαμψη» σχολίασε ο ΓΓ.

«Αυτά τα τμήματα θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάει τη στήριξή τους και κοροϊδεύει το λαό ότι μια καπιταλιστική ανάκαμψη, με τους δικούς του όρους, θα είναι προς όφελος του λαού. Και οι δύο κρύβουν ότι ΕΕ, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας πάνε μαζί», είπε κλείνοντας την αναφορά του στην επίσκεψη.

 

By