Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες

Για οικοδόμηση μιας λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

 Koutsoumpas

Η ΝΔ και η κυβέρνηση καλλιεργούν στον λαό ψεύτικες προσδοκίες και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκλίνει με τη βασική γραμμή της ΝΔ και με λυδία λίθο αυτής της σύγκλισης τη στάση απέναντι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Νωρίτερα, τονίζοντας ότι λίγο πριν την εκάστοτε εκλογική μάχη είναι σύνηθες φαινόμενο η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαράθεση, όμως, που συνιστά ταυτόχρονα και απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών θέσεων αυτών των κομμάτων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί στην Ελλάδα να λέει, απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, «go back» στις Βρυξέλλες, όμως, την αναγνωρίζει ως ρεαλιστή πολιτικό που δεν θα βάλει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και ως συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι το ΚΚΕ θα λέει τις θέσεις του, ξεκάθαρα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Ερωτηθείς γιατί, αφού το ΚΚΕ είναι εναντίον της ΕΕ, συμμετέχει στις εκλογές, είπε ότι η διαχρονική συμβολή των ευρωβουλευτών του κόμματός του στην αποκάλυψη των κατευθύνσεων και της στρατηγικής της ΕΕ που υλοποιείται στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος με τη μορφή νόμων, είναι πολύ σημαντική.

By