Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: Καλούμε το λαό να χορέψει «πυρρίχιο»

Απηύθυνε έκκληση συσπείρωσης γύρω από το κόμμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία και απηύθυνε έκκληση συσπείρωσης γύρω από το κόμμα και «πυρρίχιο» χορό του λαού. «Το κάλεσμα που απευθύνουμε για συμπόρευση με το ΚΚΕ – δεν αφορά στενά την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ – σημαίνει πρώτα απ” όλα συμπόρευση στο κίνημα με το περιεχόμενο που πρέπει σήμερα να έχει ο αγώνας. Για τον καθένα και την καθεμιά υπάρχει θέση. Η Λαϊκή Συμμαχία υπερασπίζεται δικαιώματα, παλεύει για κατακτήσεις έχει όμως σαφή αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, η πάλη της κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων», υπογράμμισε.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου η εργατική τάξη, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να αφήσουν να σέρνουν άλλοι το χορό. Ο χορός του λαού σήμερα δεν μπορεί να είναι απλά σε ρυθμούς αργούς, σε ρυθμούς μπλουζ ή ταγκό. Ακόμα κι ο τσάμικος, που μπορεί να είναι περήφανος χορός να δείχνει την παλικαριά του χορευτή κυρίως του πρώτου που οι άλλοι τον ακολουθούν, σήμερα δεν αρκεί, άλλωστε ποτέ δεν ήταν αρκετός. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να περάσουμε μαζικά και συνολικά ως Κόμμα, ως κίνημα, στους ρυθμούς του πυρρίχιου. Για όσους έχουν ερωτηματικά ή δεν γνωρίζουν τι εστί πυρρίχιος, ας ρωτήσουν, ας απευθυνθούν στους γείτονές τους που κατάγονται από τον Πόντο», πρόσθεσε.

«Αυτή η διέξοδος από την κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, προβάλει μέσα από τον ριζοσπαστικό λόγο, τις προτάσεις, την καθημερινή, ακούραστη, γεμάτη αυτοθυσία, δράση των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, που δίνουν παντού τη μάχη» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε μάθει να βλογάμε τα γένια μας. Όμως έχουμε τη θέληση να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όλο και αποτελεσματικότεροι, πιο αποφασιστικοί, πιο εύστοχοι.

Το 19ο Συνέδριο άνοιξε νέους δρόμους, μελέτησε τις σύγχρονες εξελίξεις, έδωσε νέα όπλα μέσα από τις αποφάσεις του στο εργατικό κίνημα, στο λαϊκό κίνημα, στη νεολαία, για να έχει η ταξική πάλη αποτελέσματα, όχι εφήμερα, παροδικά, όπως άλλες φορές στην ιστορία αυτού του τόπου, με διάψευση ελπίδων και προσδοκιών, αλλά αποτελέσματα μόνιμα, οριστικής επίλυσης προβλημάτων, που έχουν να κάνουν με την ίδια την ανάγκη, για αλλαγή τάξης στην εξουσία, για αλλαγή του σάπιου συστήματος και του κράτους τους, εκ βάθρων».

By