Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κουϊκ: Είναι υπόλογη η συγκυβέρνηση για το ρωσικό εμπάργκο

«Έπεται οδυνηρή συνέχεια για τις ελληνικές επιχειρήσεις»

kouik800_091113

Τη συγκυβέρνηση «δείχνει» ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ο Τέρενς Κουίκ.

Ο εκπρόσωπος και τομεάρχης εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωση του επισημαίνει παρά τις καλές σχέσεις μας με τη Ρωσία πρόκειται για «ένα σκληρό παίκτη που δεν αστειεύεται» και προειδοποιεί πως «έπεται οδυνηρή συνέχεια για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με τη Ρωσία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουίκ

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τη διαφωνία μας με τους χειρισμούς της Ελληνικής Συγκυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και γενικά της στάσης μας εναντίον της Μόσχας, που βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις μας με ένα ομόδοξο κράτος που το θέλουμε – και αυτό – ισχυρό μας σύμμαχο.

Είχαμε προειδοποιήσει και για ενδεχόμενα αντίποινα από πλευράς Πούτιν. Η Ρωσία μπορεί να ήταν πάντα στο πλευρό μας στα εθνικά μας θέματα, αλλά δεν παύει να είναι ένας σκληρός παίκτης στη διεθνή σκακιέρα, ο οποίος, μάλιστα, έχει αποδείξει ότι δεν αστειεύεται…

Τα πρώτα μέτρα κατά της χώρας, κτυπούν, δυστυχώς, τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας στην τεράστια αγορά της Ρωσίας. Και είναι προφανές ότι έπεται οδυνηρή συνέχεια που θα επηρεάσει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται με Ρώσους και με Ρωσία.

Εν κατακλείδι: Η συγκυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για το εμπάργκο στις αγροτικές μας εξαγωγές. Λέγοντας ναι σε όλα κατά της Ρωσίας, συμπλέοντας απνευστί με τη Μερκελική εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., δεν μέτρησε τα ποικίλα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και τώρα υφιστάμεθα τις συνέπειες. Είναι υπόλογη…

Επιπλέον, είναι υποχρεωμένη άμεσα να απαντήσει σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι συνάδελφοι Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, αν τίθεται θέμα ανταλλακτικών και συντήρησης των S-300».

By