Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κούλογλου σε σκοπιανό portal: «Σας αποκαλώ Μακεδονία όπως ο υπόλοιπος κόσμος»

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος  σε ενημερωτικό portal της ΠΓΔΜ

asimakopoulou 1

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέλιος Κούλογλου σε ενημερωτικό portal της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο telegraf.mk, η οποία αναπαράγεται από άλλα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ (όπως εδώ στα αγγλικά από το independent.mk), ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου δηλώνει:

«Αυτή η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Εχω μιλήσει για αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά».

Παράλληλα, σημειώνει : «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».
Ο ίδιος σημειώνει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν νωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, στην οποία αναφέρεται και στη συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου:
Στην ανακοίνωση της, η  κα Ασημακοπούλου αναφέρει πως «ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ των Σκοπίων λέει επί λέξει: «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς». Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

ta-grafeia-tou-syriza-stin-plateia-koumoundourou-sima-logotupo

Απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο Στέλιος Κούλογλου επισημαίνει:
«Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται αναφορά και στον Δ. Χριστόπουλο: «Ο γνωστός υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (σ.σ. χθες) -ΒΗΜΑ – να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη…».

Άμεση ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:  «Οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της ΝΔ εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα. Η ώρα της κρίσης, όμως, πλησιάζει και ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και τη χώρα».

By