Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Κούρεμα» και ανάκαμψη βλέπει η ING

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ελάφρυνση μπορεί να ξεπεράσει το 50%

eurogreece

«Κούρεμα» του επίσημου τομέα (official sector involvement, ΟSI) και επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης προβλέπει σε έκθεσή του ο αναλυτικής της ING Alessandro Giansanti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιστωτές της Ελλάδας θα παράσχουν μια ακόμη ελάφρυνση χρέους στη χώρα. Η ελάφρυνση χρέους που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να επιστρέψει ταχύτερα η Ελλάδα στις αγορές πιθανότατα θα οδηγήσει σε κούρεμα του επίσημου τομέα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη υποστεί «κούρεμα» μέσω του PSI αλλά και της επαναγοράς ομολόγων πέρυσι.

Οπως αναφέρει η έκθεση της ING, tα ελληνικά κρατικά ομόλογα που λήγουν το 2023-2024 αποτιμούν κούρεμα μικρότερο του 40%, ενώ τα ομόλογα με ωρίμανση 2035-2042 αποτιμούν κούρεμα μεγαλύτερο του 50%.

Ο αναλυτής σημειώνει επίσης ότι περιμένει νέες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια πειστική απόφαση για OSI και δεν θα πειραχτούν τα ομόλογα που έχουν προκύψει από το PSI.

Τέλος η ING εκτιμά ότι η ύφεση θα «μηδενιστεί» στο δ τρίμηνο και η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης το 2014 με «μοχλό» την αύξηση των εξαγωγών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By