Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κούρκουλας στην Αυστρία: Ακροαριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος διαμαρτυρίας δε θα είναι ισχυρή στις αυτοδιοικητικές εκλογές» εκτίμησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ

kourkoulas622_170114

Ως ένα «ακροαριστερό κόμμα χωρίς πρόγραμμα» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κούρκουλας, σε δηλώσεις που έκανε στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier» την Πέμπτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση για την άνοδο των δεξιών και αριστερών λαϊκίστικων κομμάτων, ανέφερε πως αυτό αποτελεί συνέπεια της κρίσης και προσέθεσε ότι «το δράμα της ελληνικής πολιτικής είναι η απώλεια εμπιστοσύνης έναντι των παραδοσιακών κομμάτων».

Υποστήριξε ότι πιθανώς η ψήφος των Ελλήνων πολιτών στις ευρωεκλογές να είναι ψήφος διαμαρτυρίας, κάτι το οποίο δεν θεωρεί ότι ισχύει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή ανεργία των νέων στην Ελλάδα, τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένα προγράμματα πρόσληψης νέων ανέργων αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση και ότι η πραγματική λύση θα επέλθει μόλις η χώρα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από τον μηχανισμό στήριξης μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ τόνισε οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο «άντεξαν πολλές θυσίες και μεγάλα πακέτα λιτότητας».

By