Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κράτησε τη νίκη παίζοντας με δέκα και με σπουδαίο τον Τζιόλη ο ΠΑΟΚ (2-1 τον Ατρόμητο)

Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι -έτσι όπως εξελίχτηκε (2-0 στο ημίχρονο, άνετα!) ο ΠΑΟΚ το μετέτρεψε σε αγχωτική νίκη επί του Ατρόμητου, επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα. Σημεία αναφοράς το γκολ του Κάτσε και το λάθος του Τσέναμο (27΄) και η αποβολή του Βίτορ (76΄).

pegasus_LARGE_t_1041_106394267Το λάθος του Τσέναμο άνοιξε το δρόμο στους Θεσσαλονικείς, με τον Κάτσε να το εκμεταλλεύεται στο 27΄ και ν΄ ανοίγει το σκορ, για να ακολουθήσει δεύτερο γκολ αμέσως μετά (29′) με τον Ρατς. Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε στη συνέχεια, αλλά τα πράγματα δυσκόλεψαν στην πορεία. Οι αλλαγές του Σα Πίντο έδωσαν ουσία στους φιλοξενούμενους, με τον Γεωργίου να συνεργάζεται άψογα με τον σκόρερ Ούμπιδες στο 61΄ και να του «σερβίρει» ένα γκολ το οποίο πέτυχε με κοντινό πλασέ απέναντι στον εξουδετερωμένο Γλύκο. Η αυτοσυγκέντρωση των Θεσσαλονικέων χάθηκε, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία στο 72΄ να κάνουν το 3-1 (αστόχησε σε κοντινό πλασέ ο Σαλπιγγίδης, στέλνοντας την μπάλα άουτ) και η αποβολή του Βίτορ, με δεύτερη κίτρινη, στο 76΄ άλλαξε τελείως τα δεδομένα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθη, όμως ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τελική προσπάθεια στο διάστημα αυτό. Ο Τζιόλης έκανε θαυμάσιο τελευταίο 15λεπτο, κρατώντας την μπάλα για τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών με πολύ μυαλό στο παιχνίδι του και αξιοπιστία, με το τελικό 2-1 να φέρει και τη σφραγίδα του μιας και είχε και την εξαίρετη ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Δικεφάλου του Βορρά.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (51′ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (90+1′ Κουλούρης), Περέιρα (69′ Μάρτενς)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κοντοές, Δημούτσος (77′ Τάτος), Ούμπιδες, Καραμάνος (57′ Αγκουαζί), Πίτου Γκαρσία (57′ Γεωργίου), Ναπολεόνι, Παπάζογλου.

By