Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κράτησε το εισιτήριο του ’50! Πανηγυρίζει η FIFA για το ντοκουμέντο…

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν, βραζιλιάνος φίλαθλος εμφανίστηκε κρατώντας στο χέρι εισιτήριο από τον τελικό της διοργάνωσης του 1950! Ο συγκεκριμένος Βραζιλιάνος είχε προγραμματίσει να δει τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Ουρουγουάη που είχε χαρακτήρα τελικού και διεξήχθη στο (παλιό) Μαρακανά πριν από… εκατομμύρια (sic) χρόνια…

pelota-oficial-del-mundial-brasil-1950-para-coleccionistas-13683-MLA3409416670_112012-F1950-katamesto-neoktisto-maracana

Λόγω ενός προβλήματος υγείας της μητέρας του, όπως είπε ο συγκεκριμένος φίλαθλος δεν πήγε στο γήπεδο και κράτησε από τότε το εισιτήριο. Έστειλε επιστολή μάλιστα στην FIFA και αφηγήθηκε την ιστορία του.

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του πρότειναν να τους φέρει το εισιτήριο από τον αγώνα του 1950, και να πάρει άλλα… τρία για τον τελικό της διοργάνωσης, όπερ και εγένετο!

Ο  γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε περίμενε τον φίλαθλο στο Μαρακανά και η… ανταλλαγή έγινε σε ειδική αίθουσα στο θρυλικό γήπεδο.

Στο εξής η FIFA θα έχει στην κατοχή της ένα απίθανο ντοκουμέντο -εισιτήριο του 1950- στο μουσείο της, ενώ ο Βραζιλιάνος φίλαθλος θα δει τον τελικό της 13ης Ιουλίου.

«Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τον τελικό του 1950, όταν ήμουν μικρό παιδί, αλλά τώρα θα δω τον τελικό αυτού του Μουντιάλ. Ας ελπίσουμε να το πάρει η Βραζιλία για να… ξεχάσουμε και την ήττα από την Ουρουγουάη το 1950», είπε ο άνθρωπος που, μάλλον, δεν ήξερε τι είχε στην κατοχή του. Ενώ ο γιος του είπε στους δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν: «Θυμάμαι τότε ο πατέρας μου προσπάθησε να δει όλα τα ματς. Πήγαινε και έβλεπε και τα έργα που γίνονταν στο Μαρακανά. Ελπίζω τώρα, αν και είναι μεγάλος, να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να δει έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου»!

Να θυμίσουμε πως στο Μουντιάλ του ’50, στον τελικό γύρο (σε μορφή ομίλου) είχαν περάσει Ουρουγουάη, Βραζιλία, Σουηδία, Ισπανία και η νικήτρια κρίθηκε στο τελευταίο ματς ανάμεσα στην σελέστε και τη σελεσάο. Η Ουρουγουάη (σελέστε) επικράτησε και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ η Βραζιλία που και με ισοπαλία καλυπτόταν, αυτοκτόνησε. Κυριολεκτικά! Βλέπετε, εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που, μέσα στον παροξυσμό και με το πάθος έντονο δεν άντεξαν, και έθεσαν τέλος στη ζωή τους. Απίστευτο ε; Κι όμως, πέρα για πέρα αληθινό…

Β.Μελέκογλου


By