Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Κράτος κλειστόν» η Πορτογαλία λόγω απεργιών

 

Έντονες οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης του Πέδρο Πάσος Κοέλιο

mozaheb20121016045103457

Διαδηλώσεων συνέχεια στη Λισαβόνα, καθώς οι Πορτογάλοι τονίζουν τη δυσαρέσκεια τους για τα μέτρα λιτότητας που συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες ξεκίνησαν σήμερα απεργία που θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών και κατά των μισθολογικών περικοπών που έχει ανακοινώσει η πορτογαλική κυβέρνηση.

Οι εφορίες και τα τελωνεία ήταν σήμερα κλειστά ή λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη την Πορτογαλία, δήλωσε ο Πάουλο Ράλια, πρόεδρος του κεντρικού συνδικάτου του κλάδου που κήρυξε τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Το απόγευμα οι απεργοί αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Νωρίς το πρωί το μετρό της Λισαβόνας ήταν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των στάσεων εργασίας του προσωπικού που διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, κάλεσε σε συγκέντρωση αργά το απόγευμα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου οι πολίτες να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By